У Маріуполі загарбники перетворюють морпорт на військову базу

16:00 04.01.2023

У Маріуполі загарбники поступово перетворюють морський порт на військову базу.

Про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Морський порт окупанти поступово перетворюють на військову базу. Наприкінці грудня з порту звільнено всіх маріупольців (за винятком окремих спеціалістів-колаборантів) та завезено працівників з московії. Розпочато роботи з розділення причалів на умовно цивільні та умовно військові», - написав Андрющенко.

За його словами, через замулення каналу поки в акваторію порту можуть заходити судна класу річка-море. Однак це не є завадою для постачання військового обладнання у весняний період судноплавства. Поки фіксуються поодинокі несистемні заходження в порт суден з будматеріалами та контейнерами невідомого змісту.

Радник міського голови також зазначив, що частину працівників-маріупольців у третій декаді грудня «відрядили» в окупований Крим. «Після цього зв’язок з ними пропав, де вони перебувають, близьким невідомо. В кращому випадку - на будівництві окопів. У гіршому - в тих самих окопах без згоди та попередження», - констатував Андрющенко.


Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Загарбники перетворюють Маріуполь на військово-логістичний хаб російської армії.

Ще на цю тему