росіяни заборонили виїзд із населених пунктів на Запоріжжі без «перепусток»

13:20 04.01.2023

Загарбники обмежують вільне пересування тимчасово захопленою територією Запорізької області та вимагають отримувати "перепустки" для виїзду.

Про це в Телеграмі повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Тепер для виїзду за межі населених пунктів потрібно буде отримувати перепустку у фейковій комендатурі. При цьому окупанти вимагають надати особисті дані і документи на право власності на авто. Загарбники хочуть ще більше контролювати цивільних і обмежити свободу пересування на зайнятій території", - зазначив Федоров.

За його словами, у деяких селах поблизу Токмака вже діють "комендантські дні" - жителі не можуть вийти на вулицю до 8 січня. У самому Токмаку такі обмеження діятимуть з вечора 6 січня.

"Окупанти перетворюють тимчасово зайняті території на резервації. Проте це не допоможе їм зламати наших людей", - констатував Федоров.

Як повідомлялося, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що за результатами роботи попередніх гуманітарних коридорів і під час обов’язкової та добровільної евакуації у безпечні регіони вдалося перемістити понад пів мільйона людей.

Ще на цю тему