Конгрес США планує виділити близько 45 млрд доларів Україні та союзникам по НАТО

19:00 20.12.2022

У Конгресі США представили законопроект про державне фінансування на суму 1,7 трильйона доларів, який, зокрема, передбачає надання близько 45 млрд доларів Україні та союзникам по НАТО. 

Лідери Сенату та Палати представників мають на меті ухвалити законопроект та направити його президенту Джо Байдену. Про це повідомляє Reuters, пише ZN.UA.

Загальний обсяг фінансування, запропонований законопроектом, збільшився в порівнянні з приблизно 1,5 трильйонами доларів, виділеними минулого року.

Лідери Сенату та Палати представників мають на меті ухвалити законопроект та направити його президенту Джо Байдену до кінця тижня, щоб не допустити перебоїв у роботі уряду. Протягом декількох місяців демократи і республіканці сперечалися про те, скільки грошей має бути витрачено на військові і невійськові програми. До законопроекту включено 44,9 мільярда доларів на додаткову допомогу Україні та союзникам по НАТО.

Як демократи, так і республіканці прагнули включити якомога більше пунктів до загального законопроекту. Невдача з ухваленням може призвести до часткового блокування роботи уряду, а також до багатомісячного протистояння після того, як республіканці візьмуть контроль над Палатою представників, послабивши позиції демократів в обох палатах Конгресу.

Учасники переговорів працювали протягом вихідних, щоб внести останні пункти в законопроект, який все ще можуть змінити.
 

Ще на цю тему