Змінив профіль: Одеський припортовий завод перетворився на зерновий порт

18:40 28.11.2022

Одеський припортовий завод завершив перепрофілювання виробничих потужностей на відвантаження зерна морським транспортом.

Перше судно, завантажене на ОПЗ, перевезе майже 23 тис. т зерна, повідомило підприємство у Facebook. Таким чином ОПЗ приєднався до міжнародної угоди про зерновий коридор, пише НВ.Бізнес.

«На сьогодні повністю завершено перепрофілювання виробничих потужностей АТ ОПЗ щодо відвантаження зернових з Одеського припортового заводу на морський транспорт для відправлення на експорт. Перші тисячі тонн вже завантажено у трюми судна. Загальна кількість зернових, що буде відправлено цим рейсом, складатиме майже 23 000 тонн. Це буде першою відправкою продукції, завантаженої на в транспорт з Одеського припортового заводу з початку бойових дій на території України», — сказано у повідомленні.

На підприємстві наголосили, що з початку війни через об'єктивні причини ОПЗ не може поновити виробництво власної продукції та її відправлення морем.

Крім того, на ОПЗ нагадали, що це вже не перше перепрофілювання виробництва. Так, під час пандемії COVID -19 на заводських потужностях був налагоджений випуск медичного кисню для лікарень Одеського регіону.

Через російське вторгнення Одеський припортовий завод було законсервовано на початку квітня.
 

Ще на цю тему