«Ми збережемо або збільшимо нашу військову допомогу наступного року»  -прем'єр Британії Сунак

11:00 28.11.2022

Британський прем'єр-міністр планує в понеділок 27 листопада зробити заяву з обіцянкою зберегти або збільшити військову допомогу Україні в наступному році. 

Ріші Сунак має намір протистояти міжнародним конкурентам "не великою риторикою, а твердим прагматизмом", повідомляє ZN.ua з посиланням на Reuters.

Підтримка британського уряду залишилася незмінною, незважаючи на нестабільність в останні місяці, коли Бориса Джонсона змінила на посаді Ліз Трасс, а згодом посаду глави уряду зайняв Сунак.

Однак деякі консерватори вважають Сунака менш агресивним щодо Китаю, ніж Трасс, хоча його запланована зустріч з президентом Китаю Сі Цзіньпіном на саміті G20 на Балі цього місяця провалилася, а минулого тижня Лондон заборонив камери відеоспостереження китайського виробництва в урядових будівлях.

"Під моїм керівництвом ми не виберемо статус-кво. Ми будемо робити все по-іншому", – йдеться в оприлюдненій його офісом промові Сунака, це перша велика промова зовнішньополітичного штибу, яку він планує виголосити в понеділок.

Сунак сказав, що його пріоритетами будуть «свобода, відкритість і верховенство права».

Щодо допомоги Україні, Сунак зазначив, що політика Джонсона і Трасс не змінюється.

"Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми збережемо або збільшимо нашу військову допомогу наступного року. І ми надамо нову підтримку в протиповітряній обороні".

Читайте також: У Міноборони Британії підтвердили, що надали Україні ракети з лазерним наведенням Brimstone 2
У вересні Британія заявила, що вона є другим за величиною військовим донором України після Сполучених Штатів, надавши цього року 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (2,8 мільярда доларів) допомоги.
 

Ще на цю тему