Нетипова заява: Орбан заявив про загрозу з боку РФ та суверенну Україну

19:00 27.11.2022

Під час конгресу Міжнародного об'єднання християнських демократів прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив нетипову для нього заяву, сказавши, що, аби Росія не становила загрози безпеці Європи, потрібно, аби Україна була суверенною.

Про це повідомляє видання 24.hu, пише НВ.

Голова уряду Угорщини, коментуючи війну в Україні, заявив, що Європа єдина в плані цілей.

«Головне, щоб Росія не становила загрози безпеці Європи, а для цього нам потрібна суверенна Україна», — сказав Орбан.

При цьому він додав, що між європейськими лідерами точаться дискусії щодо санкцій. За його словами, такі дебати будуть і надалі. Орбан наголосив, що високі ціни на енергоносії через війну та санкції Євросоюзу ускладнюють економічну ситуацію у країнах Центрально-Східної Європи.

Угорська влада послідовно виступає за припинення санкцій ЄС проти Росії, стверджуючи, що вона не працює і лише шкодить угорцям.

24 жовтня Орбан заявив, що підтримка Європейським Союзом України шляхом санкцій та військової допомоги збільшує ризик розповсюдження війни на територію блоку.

Пізніше речник МЗС України Олег Ніколенко, коментуючи слова Орбана про допомогу Україні з боку ЄС, заявив, що якщо партнери припинять підтримувати Україну, то російські війська будуть в Будапешті набагато раніше, ніж думає прем'єр.
 

Ще на цю тему