Включення Миколаївського порту до зернового коридору неможливе без деокупації Кінбурнської коси — Кім

14:40 23.11.2022

Задіяння Миколаївського порту у реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів буде можливим лише після звільнення Кінбурнської коси.

Как пишет издание Порти Украины про це заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, передає «Інтерфакс-Україна».

Затримка за тим, що триває деокупація Херсонської області, а також Миколаївської — там де Кінбурнська коса. Географічно наші судна мають пропливати за кілометр від Кінбурнської коси, що наразі небезпечно. Коли там не буде артилерія діставати, це буде дуже актуальним питанням. Ми готуємось”, — сказав Кім.

За інформацією Оперативного командування «Південь», наразі на Кінбурнській косі у Миколаївській області триває військова операція в режимі тиші.

Раніше голова Миколаївської обладміністрації розповів, що на Кінбурнській косі Збройним силам України залишилося звільнити три населені пункти, що належать до Миколаївської області.

Потенціал експорту агропродукції через порти Миколаїв та «Ольвія» у Миколаївській області оцінюється у 2,5 млн тонн щомісяця.

З початку дії Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів у Чорному морі експортовано майже 12 млн тонн агропродукції.

Теми:

Ще на цю тему