Білгород-Дністровський морський порт збільшило обробку вантажів у 100 разів

08:20 22.11.2022

Державне підприємство «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» (БДМТП) у січні-жовтні 2022 року збільшило обробку вантажів більш ніж у 100 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

Про це повідомила прес-служба держстивідора, пише видання Порти України.

За підсумками 6 місяців з моменту відновлення діяльності держстивідор отримав вражаючі результати. Після оголошення у квітні про роботу порту у форматі логістичного центру, підприємство обробило майже всі види зернових та декілька видів продукції ГМК”, — вказала прес-служба.

Порт прийняв більше 10 тис. вантажних автомобілів та відвантажив залізницею більше 4 тис. вагонів, чим суттєво полегшив навантаження на дорожню інфраструктуру до портів Ізмаїл та Рені.

У підсумку лише за півроку підприємство обробило більше вантажів, ніж за останні три роки загалом”, — повідомили в БДМТП.

Всю продукцію відправлено на експорт.

Фактичні обсяги перевалки на підприємстві не озвучили.

У квітні ДП «Білгород-Дністровський морський торгівельний порт» розпочало роботу у форматі транспортно-логістичного центру до відкриття Чорного моря для судноплавства.

У травні 2021 року ДП «БДМТП» передано під управління ФДМ для підготовки до приватизації. Приватизаційний конкурс планувалося оголосити у першому кварталі 2022 року.

У жовтні 2019 року Міністерство інфраструктури звільнило директора ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» Костянтина Волощука. Виконувачем обов’язків директора з червня 2021 року призначено Оксану Кіктенко.
 

Ще на цю тему