Санкції проти росіян: у МКІП розповіли про підготовку нового великого пакета

17:00 11.11.2022

Міністерство культури та інформаційної політики разом із Радою національної безпеки та оборони й Секретаріатом Кабінету Міністрів готує новий пакет санкцій, до якого увійдуть чимало росіян.

Про це заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Міністерство продовжує працювати над санкціями. Спільно з РНБО, Секретаріатом Кабінету Міністрів готуємо великий пакет санкцій з новими нехорошими росіянами, які до нього у достатньо великій кількості мають потрапити», - сказав Шевченко.

Він зазначив, що відомство перебуває у тісному діалозі з міжнародними партнерами та урядами інших країн для того, щоб санкції проти російських ЗМІ були застосовані у максимальній кількості країн.

«Часом знаходимо, що десь залишаються білі плями. Нещодавно звернулися, зокрема, до Швейцарії, щоб повноцінні санкції до Russia Today були застосовані на території цієї країни», - сказав заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Міжвідомча робоча група з питань реалізації державної санкційної політики затвердила новий санкційний список із понад 1000 причетних до російської агресії осіб, який буде поданий на розгляд Ради національної безпеки та оборони України.

20 жовтня Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Тоді до санкційного пакету потрапили Роман Абрамович, Леонід Лебедєв, генеральний директор телекомпанії “Перший канал” Костянтин Ернст, Тіна Канделакі, Ігор Путін, Аліна Кабаєва.

Теми:

Ще на цю тему