Фінляндія виділила 7 млн євро на підтримку постачання зерна з України до Африки

18:40 09.11.2022

Фінляндія надала 7 млн євро на підтримку постачання зерна, зокрема з України, до країн так званого Африканського рогу за посередництва Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ, пише "Європейська правда".

Загалом Фінляндія спрямувала для гуманітарної підтримки регіону 15,7 млн євро, з них близько 7 мільйонів виділені на підтримку постачання зерна - оскільки ці країни дуже залежні від поставок зернових з України та Росії.  

"Критично важливо, щоб постачання зернових з України до країн Африканського рогу могло продовжуватися. Тому ми надаємо цю підтримку для Всесвітньої продовольчої програми", - зазначив міністр з питань співпраці для розвитку та зовнішньої торгівлі Вілле Скіннарі. 

Нагадаємо, 2 листопада Росія різко змінила своє рішення і повернулась до "зернової угоди". Втім, її майбутнє залишається під питанням - у тому числі через те, що погоджений термін її дії завершується 20 листопада. 

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що Анкара пропонуватиме продовжити дію Чорноморської зернової ініціативи ("зернової угоди") ще на рік – до листопада 2023 року. 

Детальніше про домовленості Путіна і Ердогана і те, як Росія повернулась до "зернової угоди", читайте у статті Приниження Путіна та перемога Ердогана: чому Росія повернулася до "зернової угоди"

Дивіться розбір домовленості у блозі ЄП: Хто змусив РФ повернутися у "зернову угоду"? Що пообіцяли Путіну?

Теми:

Ще на цю тему