У Херсоні зникло пропагандистське мовлення і почало ловити «Суспільне»

13:00 07.11.2022

У Херсоні зникло пропагандистське мовлення і повернулося Суспільне на частоті 92.00 FM.

Про це у Телеграмі повідомив спікер Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров, передає Укрінформ.

«Пропагандистські телеканали у тимчасово окупованому Херсоні припинили мовлення ще з тиждень тому», - йдеться у повідомленні.

Назаров зазначив, що натомість у місті почало ловити Суспільне на частоті 92.00 FM.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня у Херсоні загарбники захопили приміщення ТРК «Суспільне мовлення: Херсон». Крім того, на російському супутнику розпочав мовлення херсонський телеканал «ВТВ+».

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну москва постійно нарощувала медійну присутність у Херсонській області. Куратором пропагандистських телеканалів на Херсонщині призначили російського політтехнолога Олександра Малькевича, який брав активну участь у створенні проросійського каналу «Таврія» та очолював так звану медіашколу в тимчасово захопленому Херсоні. За даними Центру журналістських розслідувань, він близький друг «кухаря путіна» євгена пригожина, який особисто вербує найманців для ПВК «Вагнер» у російських колоніях.

Підготовкою журналістів для херсонського обласного телеканалу «Таврія», який «запустили» загарбники, опікувалися «спеціалісти» російського пропагандистського russia today (rt). Ісмаїл Абдуллаєв, 56-річний ексдиректор пропагандистської телекомпанії «Оплот» з так званої «днр», очолив створену окупантами в Херсоні телерадіокомпанію «Таврія».

Ще на цю тему