Ізмаїльський термінал «Нібулону» щомісяця перевалюватиме 300 тис. тонн зерна

20:40 01.11.2022

Новий термінал компанії «Нібулон» в Ізмаїлі після повного завершення будівництва щомісяця відвантажуватиме на європейський ринок до 300 тис. тонн зернових. Про це повідомив генеральний директор компанії Андрій Вадатурський на п’ятому німецько-українському бізнес-форумі у Берліні минулого тижня.

Как пишут Порти України компанія розпочала будівництво ізмаїльського терміналу в червні 2022 року. Перший етап проекту було завершено у вересні.

Після повного завершення будівництва ізмаїльський термінал постачатиме на європейський ринок до 300 тис. тонн зерна на місяць. Він відіграватиме життєво важливу роль у забезпеченні ліквідності українських фермерів поза межами тимчасової зернової угоди, укладеної за посередництва ООН щодо експорту зерна через Чорне море», — повідомила компанія.

У панельній дискусії Вадатурський підкреслив важливу роль українського приватного бізнесу у відбудові економіки. Керівник також зазначив, що в короткостроковій перспективі українським приватним компаніям терміново потрібна підтримка, щоб допомогти вистояти під час війни. Ця підтримка має включати розширення доступу до фінансування, технологій та обладнання, а також покращення експортної логістики.

П’ятий німецько-український бізнес-форум відкрили прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц. Під час івенту обговорювалася роль бізнесу в післявоєнній відбудові України.

Теми:

Ще на цю тему