Зеленський: впевнений, що Італія не стане “троянським конем” росії у Європі

10:20 28.10.2022

Не дивлячись на те, що окремі європейські політики підтримують російського диктатора владіміра путіна, Президент України Володимир Зеленський впевнений у підтримці Італії, та не вірить у те, що ця країна може стати “троянським конем” росії у Європі.

Про це він сказав в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Ser, передає УНН.

Цитата

“Я не вірю. Я вірю, все ж таки, в серйозну потужну позицію італійського соціуму. Бачу, що люди підтримують Україну. Підтримка України – це складна робота, бо це виклик агресії росії, виклик відмовитись від якихось бізнес-інтересів з російською федерацією. Але це заради цивілізованого майбутнього. І тому це складна робота – підтримувати Україну.

Я не вірю в те, що Італія може бути, як ви сказали, “троянським конем”. Звичайно, є ризики. Але на сьогодні ці ризики від нас не залежать. Ми дуже відкриті, чесні з Італією. Ми дуже вдячні за надану допомогу. Початок наших стосунків був дуже складний. Але потім вони зрозуміли. Вони приїхали до Києва, побачили наших людей, побачили наслідки російської агресії. Тож мені це було не складно пояснити, тому що вони все самі побачили”, – заявив Зеленський.

Деталі

Він зазначив, що наразі будується новий тип відносин між Україною та Італією та згадав візит нової прем’єр-міністерки Джорджії Мелоні, яка висловила підтримку України.

“Це також відбувалося впродовж урядування Маріо Драґі. Такі стосунки стали можливими завдяки йому та італійському суспільству. Ми побудували дуже сильні та міцні стосунки, і я не хочу їх зруйнувати. Я сказав про це Джорджі, і вона підтримала мене”, – додав Президент.

Доповнення

Новообрана прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні може відвідати Україну вже у першій половині листопада.

Зазначимо, що у програмі свого уряду Джорджа Мелоні згадала про Україну.

Ще на цю тему