Британія ввела санкції проти "глави уряду" окупованої Росією Херсонщини

21:00 04.10.2022

Велика Британія у вівторок оголосила про запровадження санкцій проти так званого керівника уряду окупованої Росією Херсонської області Сєрґєя Єлісєєва.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на санкційний список на сайті британського уряду.

У поясненнях до запровадження санкцій зазначається, що Єлісєєв "несе відповідальність, бере участь, надає підтримку або сприяє будь-якій політиці або діям, які дестабілізують Україну або підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету або незалежності України".

"Виконуючи ці функції ("глави уряду" окупованої Херсонщини), Єлісєєв бере участь у дестабілізації України або підриві чи загрозі територіальній цілісності, суверенітету або незалежності України", – йдеться в документі.

Там також вказується, що Єлісєєв є "заступником прем'єр-міністра Калінінградської області", тобто російським посадовцем. Санкції передбачають заборону на в’їзд на територію Сполученого Королівства і заморожування санкцій.

Нагадаємо, Британія стала першою країною, яка запровадила санкції проти РФ через проведення псевдореферендумів. А 30 вересня британський уряд у відповідь на анексію Росією українських територій запровадив нові обмеження проти Росії.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Теми:

Ще на цю тему