«Армія дронів»: за три місяці замовили 986 безпілотників для ЗСУ - частина з них вже на фронті

16:40 04.10.2022

Міністерство цифрової трансформації спільно з Генштабом та Держспецзв’язку за три місяці проєкту «Армія дронів» домовилися про закупівлю 986 безпілотників за 1,9 млрд грн для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінцифри у Телеграмі.

«Спільно з Генштабом та Держспецзв’язку ми домовилися про закупівлю 986 безпілотників за 1,9 млрд грн. Це сучасні, високотехнологічні, ударні, зі штучним інтелектом та вбудованим тепловізором дрони та безпілотники: UkrJet, Skyeton, Fly Eye 3.0, WARMATE 3.0, PENGUIN C-MIL Mk 2 UAS, SKIF, Flirt Cetus, DJI Matrice RTK 300, DJI Mavic 3, Autel evo 2. Частина з них вже на фронті. Решту відправимо невдовзі», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що в рамках програми «Армія дронів» також відбувається навчання операторів дронів. Наразі 17 шкіл підписали договір про співпрацю, щоб разом навчати професійних пілотів. Тренінги пройшли вже понад 1000 військових.

Як повідомлялось, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня.

Ще на цю тему