Кулеба про псевдореферендуми: Чим м’якшою буде реакція світу, тим більшими будуть «апетити» росії

08:40 28.09.2022

Чим м’якшою буде реакція на псевдореферендуми рф, тим більшою буде мотивація росії надалі здійснювати ескалацію і анексувати території.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з французькою колегою Катрін Колонною брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформ.

«У змісті восьмого пакету санкцій ми і побачимо, наскільки серйозно Європейський Союз ставиться до проблеми так званих «референдумів». Недостатньо буде лише запровадити персональні обмеження до тих осіб, які братимуть участь в організації або проведенні цих «референдумів». Недостатньо буде обмежитися косметичними економічними заходами, потрібна надзвичайно серйозна дієва реакція конкретними речами, які битимуть по економіці росії», - сказав він.

На переконання Кулеби, чим м’якшою буде реакція на так звані «референдуми», тим більшою буде мотивація росії надалі здійснювати ескалацію і анексувати території.

«Тому ми довели на всіх рівнях наші очікування від наших партнерів, і зараз в Європейському Союзі триває розробка санкційного пакету», - повідомив міністр.

Глава МЗС зазначив, що про санкції він говорив з колегами в Нью-Йорку, мав учора декілька телефонних розмов і обговорив їх з Катрін Колонною, а також Кулеба повторив слова, які казав колегам у Нью-Йорку: «Словами глибокого занепокоєння і персональними санкціями анексію не зупиниш. Потрібні серйозні кроки».

 

Ще на цю тему