Річковий дивізіон ЗСУ отримав десантний катер Sherp The Shuttle / Фото

08:00 27.09.2022

Для виконання завдань у північній операційній зоні військові отримали . 

Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, пише видання Порти України.

Новий катер взяв участь у тренуванні дивізіону річкових катерів, яке відбулося минулого тижня.

Десантний катер Sherp The Shuttle. Фото з сайту Порти України

Підрозділи річкових катерів, які виконують завдання у Північній операційній зоні, призначені для контролю водних ресурсів, а також для здійснення маневрів силами та військами на загрозливих напрямках у ході виконання бойових завдань.

Нещодавно відбулося тренування висадки десанту, з метою оволодіння важливими районами узбережжя. Десант допомагатиме військам, що наступають з іншого напрямку для знищення підрозділів противника.

За легендою тренування, спершу на берег висаджуються передові загони, які захоплюють визначені рубежі. Слідом за ними у швидкому темпі висаджується основний десант, висадка якого забезпечується силами оперативного прикриття. Вони знешкоджують умовну протидесантну оборону противника та наступають на березі.

Для висадки на березі військові залучили десантний катер Sherp the Shuttle. Це судно може перевозити до 8 тонн вантажів та має максимальну швидкість 60 км/год, із вантажем – 35 км/год. Катер може переміщуватися на глибині від 1 метра. Українські військові додатково встановили на нього два великокаліберні кулемети Browning M2.

У червні командувач ВМС ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа анонсував розгортання річкової флотилії на Дніпрі для оборони річкових комунікацій.
 

Ще на цю тему