Зерновий коридор: відвантажено майже 5 млн тонн агропродукції

12:40 26.09.2022

В рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування морські порти Одеса, Чорноморськ та «Південний» відправили 218 суден, які експортували 4,85 млн тонн агропродукції до країн Азії, Європи та Африки.

Как пишут Порты Украины про це повідомила прес-служба ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).

У неділю, 25 вересня, з портів Великої Одеси вирушили сім суден із 146,2 тис. тонн агропродукції. Від причалів Одеського порту відійшли судна Moonlight та Chios Freedom, з порту «Чорноморськ» — Hermes, Blue Star та Super Martinelli, з порту «Південний» — Ata 2 та Aspasia Luck.

Станом на 23 вересня в рамках зернової ініціативи порти Одеса, Чорноморськ та «Південний» відправили 203 судна, які експортували 4,58 млн тонн агропродукції.

Наприкінці липня представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив. Аналогічну угоду ООН та Туреччина підписали з Росією. Угоди діятимуть протягом трьох місяців із можливістю продовження.

Перше завантажене судно в рамках Ініціативи вийшло з Одеського порту 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло до порту Чорноморськ 7 серпня і залишило порт 13 серпня.

Теми:

Ще на цю тему