Президент Фінляндії сумнівається, що Путін прийме "будь-яку поразку" в Україні

12:00 26.09.2022

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо попередив про небезпечний момент у війні в Україні, оскільки президент Росії Владімір Путін вклав забагато ресурсів у вторгнення, що обернулося проти нього.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю CNN.

"Він вклав усе, - сказав Нііністьо.

"Він борець, тому дуже важко уявити, як він приймає будь-яку поразку, і це, безумовно, робить ситуацію дуже критичною" – пояснив фінський президент.

За його словами, протягом років він побачив і зрозумів еволюцію мислення Путіна. Варто зазначити, що Саулі Нііністьо в минулому мав досить часті контакти з президентом РФ.

"Він розчарований ситуацією в Україні після подій 2014 року. Це розчарування наростало. Він вирішив вирішити це зараз, так чи інакше", - заявив Нііністьо.

За його словами, вторгнення в Українe зменшило активність РФ поблизу Фінляндії.

"Ми не бачили жодних ознак посилення російської активності поблизу Фінляндії. Тепер у Путіна, схоже, додалося головного болю в Україні. Насправді, біля наших кордонів зараз спокійніше, ніж було протягом тривалого часу", - сказав Нііністьо.

Нагадаємо, у західних столицях продумують плани реагування на випадок, якщо президент РФ Владімір Путін почне реалізовувати свої ядерні погрози щодо України та непублічно надсилають Кремлю попередження про можливі наслідки.

Теми:

Ще на цю тему