У селі під Маріуполем загарбники мобілізували усіх чоловіків молодше 40 років - Андрющенко

15:40 19.09.2022

У селищі Портове у Мангушському районі під Маріуполем загарбники примусово по домівках зібрали в свою армію всіх чоловіків віком до 40 років.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«С. Портовське Маріупольського району. Заїхали окупанти, примусово по домівках зібрали всіх чоловіків молодше 40. Завантажили в автобус та вивезли в бік Донецька. На питання, не ховаючись, відповідають, що в армію», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що примусова мобілізація у ворожу армію, на жаль, розповсюджується по Маріуполю.

«Маріупольські чоловіки, досі вірите пропаганді та гауляйтеру, що такого не буде? Єдине, чого точно не буде при росії, - це нормального життя та свободи. Як і газу з теплом. А от всього іншого буде з надлишком», - зауважив радник мера.

Як повідомляв Укрінформ, в тимчасово захопленій російськими військами Горлівці Донецької області внаслідок примусової мобілізації до російської армії практично не залишилось чоловіків. Силовими структурами окупантів поставлено завдання «мобілізувати» 6000 місцевих жителів. В місті проводиться розшук чоловіків призовного віку. На Луганщині загарбники планують примусово «мобілізувати» 10 тис. чоловіків.

Ще на цю тему