За 44 дні роботи зернового коридору з портів Великої Одеси відправлено майже 3 млн тонн агропродукції

17:20 13.09.2022

В рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування, за 44 дні роботи зернового коридору з українських портів у Чорному морі вийшли 129 суден, які вивезли 2,9 млн тонн агропродукції до країн Азії, Європи та Африки

Как сообщаютПорты Украины. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Зокрема, у вівторок, 13 вересня, в рамках реалізації «зернової ініціативи» з портів Одеса, Чорноморськ та «Південний» відправлено 7 суден, які прямують до країн Азії та Європи. На їх борту 151,5 тис. тонн української агропродукції.

Наприкінці липня представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив. Аналогічну угоду ООН та Туреччина підписали з Росією. Угоди діятимуть протягом трьох місяців із можливістю продовження.

Перше завантажене судно в рамках ініціативи вийшло з Одеського порту 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло до порту Чорноморськ 7 серпня і залишило порт 13 серпня.

У перший місяць реалізації «зернової ініціативи» з портів Одеса, Чорноморськ та «Південний» зерновим коридором у Чорному морі відправлено 1,72 млн тонн агропродукції, яку вивезли 68 суден до 18 країн світу.

Ще на цю тему