Зерновий коридор: до портів для завантаження сільгосппродукцією зайдуть 13 суден за день

18:20 12.09.2022

Українські морські порти у Чорному морі у понеділок, 12 вересня, відправили 9 суден з сільгосппродукцією та планують прийняти під завантаження 13 суден.

Как сообщают Порты Украины Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

В рамках реалізації «зернової ініціативи» з портів Одеса, Чорноморськ та «Південний» у понеділок вийшли 9 суден з 163,8 тис. тонн агропродукції. Вони прямують до країн Азії та Європи.

Сьогодні порти Великої Одеси планують прийняти на вхід 13 суден під завантаження українською агропродукцією. Станом на 10:00 6 суден пришвартовано біля причалів портів Одеса (2), Чорноморськ (1) та «Південний» (3).

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 2,78 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 122 судна з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Наприкінці липня представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив. Аналогічну угоду ООН та Туреччина підписали з Росією. Угоди діятимуть протягом трьох місяців із можливістю продовження.

Перше завантажене судно в рамках ініціативи вийшло з Одеського порту 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло до порту Чорноморськ 7 серпня і залишило порт 13 серпня.

Теми:

Ще на цю тему