Туреччина заявила про бажання відновлювати ще один регіон України

15:40 07.09.2022

Туреччина готова долучитися до окремих проєктів з відновлення інфраструктури в Чернігівській області.

Про це заявив під час відвідання Чернігова посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере, передає Укрінформ із посиланням на Чернігівську ОВА.

Як зазначається, турецька делегація оглянула кілька пошкоджених об’єктів в обласному центрі, поспілкувалася з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом.

«Зараз дуже гостро стоїть питання підготовки до опалювального сезону. Ми дуже вразливі в цьому сенсі, адже одна ворожа ракета може залишити без тепла якусь велику громаду. Тож вимушені формувати запас наметів, для пунктів обігріву, генераторів, ковдр та іншого. Підтримки потребуємо і в забезпеченні шкільними автобусами, модульними будинками, розмінуванні, відновленні інфраструктури», – зазначив Чаус.

Своєю чергою Ягмур Ахмет Гюльдере зауважив, що Туреччина масштабно долучиться до відновлення Харківщини, однак готова братися і за окремі проєкти з відновлення інфраструктури в Чернігівській області.

Дипломат повідомив про ініціативу турецьких виробників безкоштовно встановлювати конструкції для зберігання зерна на території області за визначену орендну плату.

На зустрічі обговорювалася також доцільність запровадження спеціальної економічної зони на Чернігівщині.

Як повідомляє Чернігівська міська рада, турецька делегація разом із Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком відвідали КП "Чернігівводоканал" та школу №21. Це одні із тих об'єктів, які зазнали серйозних руйнувань під час активних бойових дій. Крім того, Атрошенко виступив з ініціативою встановлення побратимських зв'язків з одним із турецьких міст.
 

Ще на цю тему