Цього тижня очікуємо 5 млрд євро траншу макрофінансової допомоги від ЄС - Шмигаль

18:30 04.09.2022

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розпочинає візит до Німеччини із зустрічі з її президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Про це Шмигаль повідомив у телеграм-каналі, інформує Цензор.НЕТ.

"Зброя, фінанси, санкції, провокації росії на ЗАЕС, наша інтеграція в ЄС, перемога та відбудова України. Все це на порядку денному обговорення з німецькими союзниками", - зазначає він.

Шмигаль нагадує, що для перемоги та вигнання окупантів із наших земель Україні потрібно ще більше важкого озброєння від союзників.

"Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки "Panzerhaubitze 2000", які передала Німеччина, гарно показали себе на полі бою, і ми сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння. Крім того, восени очікується передача надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T. Водночас ми очікуємо, що Німеччина стане одним із лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони", - пише прем'єр.

За його словами, ще одним елементом підтримки України в цій війні стала фінансова допомога міжнародних партнерів.

"Цього тижня ми очікуємо черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС в розмірі 5 млрд євро. Це допоможе забезпечити стійкість нашої економіки, підтримку армії та проходження опалювального сезону", - додає він.
 

Ще на цю тему