Держстивідор «Южний» відновив обробку вантажів / Фото

18:20 30.08.2022

ДП «Морський торговельний порт (МТП) «Южний» прийняло під обробку перше від початку війни судно — балкер Fulmar S (прапор — Барбадос), який прибув для завантаження соняшникового шроту. Про це повідомила прес-служба держстивідора.

Ця важлива для країни та підприємства подія допомагає бачити позитивні перспективи у відбудові вантажних перевезень”, — вказала прес-служба, пише видання Порти України.

Судно Fulmar S ошвартувалося до причалу №6 порту «Південний» у понеділок, 29 серпня. Судно зайшло у межах реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та харчів з українських портів.

Ми розуміємо важливість відновлення експорту української аграрної продукції. Колектив підприємства очікував судна, готувався до переробки та з натхненням виконує всі роботи. На балкер Fulmar S буде навантажено 9,5 тис. тонн шроту. Морський торговельний порт «Южний» ефективно перероблює вантажі українських експортерів задля виконання умов зернової угоди та підтримки української економіки”, — наголосив директор ДП «МТП «Южний» Олександр Олійник.

Держстивідор «Южний» відновив обробку вантажів. Фото: facebook.com/seaportYuzhny

Наприкінці липня Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали у Стамбулі Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту агропродукції та добрив. Аналогічну угоду ООН та Туреччина підписали з Росією.
 

Теми:

Ще на цю тему