«Укрзалізниця» відкрила дві нові ділянки на кордоні з Румунією

08:40 30.08.2022

«Укрзалізниця» відкрила дві нові залізничні ділянки на кордоні з Румунією, які в майбутньому дадуть змогу перевозити додатково 3,5 млн тонн вантажів на рік. 

Про це повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін, пише видання Порти України.

Рахів—Берлебаш—держкордон та Тересва—держкордон. Це 19,3 км та 1,1 км нової колії, які були збудовані нашими колійниками за рекордні 2 місяці. Ці дві ділянки у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку. Їх відкриття дозволить відправляти на ньому додаткові 6 пар вантажних поїздів щодня. Це додаткові 3,5 млн тон вантажів на рік”, — написав Камишін у Telegram.

Окрім того, за його словами, ці дві ділянки відкривають перспективу і для нових пасажирських напрямків — міжрегіонального сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом і Чернівцями, а також міжнародних маршрутів між українськими та румунськими містами, як з боку Ужгорода, так і з боку Івано-Франківська та Чернівців.

Але це стане можливим одразу після того, як наші румунські колеги відремонтують свою частину ділянки. До того часу по цій ділянці буде ходити приміський дизель-поїзд №6441/6442 «Коломия—Рахів—Коломия», маршрут якого вже продовжено до станції Ділове, що на кордоні з Румунією”, — зазначив керівник «Укрзалізниці».

«Укрзалізниця» відкрила дві залізничні ділянки на кордоні з Румунією. Інфографіка: t.me/zalizni_zminy

Укрзалізниця» планує відновити залізничне сполучення ще на трьох прикордонних переходах з Євросоюзом для збільшення пропускної здатності залізниці в бік Європи. Так, планується відновлення сполучення з Польщею на двох переходах — Гребінне—Рава-Руська та Стражава—Корсценко, а також з Румунією на переході Ділове—Валя-Вишеулуй. Загалом запуск цих переходів направлений на розширення пропускної здатності залізниці в бік Євросоюзу.

Наприкінці серпня відновлено сполучення на повністю оновленій залізничній ділянці Березине—Басарабяска (Молдова), яка була закинута і частково розібрана з кінця 1990-х років.
 

Ще на цю тему