У Байдена вигадають назву для військовій місії в Україні

11:00 26.08.2022

Найближчими тижнями адміністрація Байдена планує дати назву своїй військовій місії щодо підтримки України. 

Про це пише The Wall Street Journal, повідомляє ZN.UA.

Крім того, США призначать генерала, який очолить цей напрямок, а також відповідатиме за навчання українських військових та координацію допомоги.

Видання припускає, що надання операції назви додасть операції ваги та офіційно визнає місію США. Зокрема, журналісти пригадали, як Пентагон називав місії в Іраку та Афганістані: «Операція «Іракська свобода», «Операція «Незмінна свобода» та «Операція «Вартовий свободи». 

Таке найменування операцій значить чимало: певна бюрократизація означає, що США серйозно націлені на довгострокове цільове фінансування. Для учасників операцій зазвичай передбачають спеціальну оплату праці, а також різноманітні відзнаки та нагороди.

Як пише видання, відповідальний за поки що неназвану операцію генерал, якого планується обрати, «матиме дві або три зірки», тобто ним може стати військовий у званні генерал-майора або генерал-лейтенанта.

«Це відрізняється від переважно тимчасових заходів, у межах яких останні роки надавались військова підготовка й допомога українцям», — йдеться у матеріалі.

Як повідомлялось, у День Незалежності України Байден оголосив про найбільшу в історії військову допомогу Україні від США – майже на $3 млрд.

Цей пакет військової допомоги дозволить Україні забезпечити середньострокову та довгострокову оборонну позицію.

Зокрема, планується, що США нададуть Україні безпілотні літальні системи VAMPIRE.
 

Ще на цю тему