У Міноборони дуже задоволені останнім пакетом військової допомоги від США

11:40 17.08.2022

Міністерство оборони дуже задоволене схваленим нещодавно США пакетом військової допомоги на $1 млрд.

Так відповів міністр оборони Олексій Резніков на відповідне питання журналіста Голосу Америки, передає Укринформ.

Глава Міноборони пояснив, що дуже задоволений новим пакетом допомоги США, тому що в ньому є велика кількість снарядів 155 калібру до артилерійських систем і значна кількість ракет для HIMARS.

"Там є релокаційні ракети, які дозволяють нашим військовим знищувати російські радари і в такий спосіб "засліплювати" їх. Це послаблює їхню систему ППО, і відповідно дає можливість нам діяти більш рішуче. Ну й інші речі. Тому ми дуже задоволені. Це серйозна допомога", – сказав Резніков.

Він додав, що під час війни ніколи нічого не буде достатньо – завжди потрібно більше, і Україна розраховує на продовження підтримки США.

"І ще раз повторюся: сподіваюся, що буде ухвалено політичне рішення про ракети ATCAMS. Як HIMARS вже змінили дуже суттєво картинку бою, ATCAMS ще додатково додадуть дуже багато позитиву на полі бою на користь України та цивілізованого світу", – сказав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден 8 серпня санкціонував надання Сполученими Штатами додаткового пакета військової допомоги Україні на загальну суму 1 млрд доларів.

Він, зокрема, включатиме додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем HIMARS; 75 тис. снарядів для 155-мм артилерії, 20 120-мм мінометних систем і 20 тис. снарядів до 120-мм мінометів, боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS та інше озброєння.

Ще на цю тему