Частина військового керівництва рф виїхала з Херсона - бояться активної фази деокупації

18:30 14.08.2022

Загарбники бояться, що вони не зможуть оперативно евакуюватися з Херсона, оскільки ЗСУ тримають під вогневим контролем логістичні шляхи, мости непридатні для використання, частина військового командування рф вже вибралася з обласного центру.

Про це в ефірі телемарафону сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

Він зазначив, що загарбники бояться, що у будь-який час ЗСУ розпочнуть більш активну фазу деокупації і тоді військові рф не зможуть оперативно евакуюватися з Херсона.

«Як мінімум частина військового керівництва так - вона з Херсона з’їхала на інші позиції, які вони облаштували як центри прийняття військових рішень», - сказав Соболевський.

Проте, як підкреслив перший заступник голови обласної ради, ворога це не врятує, адже ці позиції ЗСУ відомі і в будь-який час «це питання так само може бути вирішене».

За його словами, військові рф розуміють, що якщо їх керівництво пішло таким шляхом, значить не все так добре, і їх моральний стан на дуже низькому рівні, вони дуже нервують. При цьому, як підкреслив Соболевський, велика кількість російських військових навіть не вміє плавати.

Теми:

Ще на цю тему