П'ятий караван з агропродукцією вийшов з українських портів

13:00 13.08.2022

З портів "Чорноморськ" та "Південний" вийшов п'ятий караван з українською агропродукцією.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури, передає Укрінформ.

"Сьогодні вранці вийшов п’ятий караван з агропродукцією з українських портів. В його складі судно Sormovskiy 121, яке вийшло з порту «Чорноморськ», та балкер Star Laura з порту «Південний». На їх борту понад 63 тис. тонн агропродукції", - йдеться у повідомленні.


У Мініфраструктури наголосили, що Star Laura стало першим судном класу Panamax, яке вийшло з порту «Південний» від початку реалізації «зернової ініціативи», та третім у загальному переліку великих суден, які уже прямують «зерновим коридором».

Крім того, очікується, що у суботу порти «Чорноморськ» та «Південний» приймуть ще 2 судна під завантаження – Brave Commander та Petrel S. На них буде завантажено понад 40 тис. тонн українського зерна.

Як повідомлялося, від початку серпня гуманітарним морським коридором з українських портів вдалося вивезти близько 375 тис. тонн зернових вантажів та інших продуктів харчування.


Судна, які вивозять на експорт зерно з України Чорним морем, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км).

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Теми:

Ще на цю тему