Cargill спрямувала на пов’язані з Україною гуманітарні проекти понад $40 млн

09:40 12.08.2022

Міжнародний сировинний трейдер Cargill за підсумками 2021 фінансового року (завершився 31 травня 2022 року) збільшив дохід порівняно з попереднім фінансовим роком на 23% — до рекордних $165 млрд. 

Про це свідчить річний звіт компанії, пише видання Порти України.

Компанія не розкриває інших фінансових показників або показників операційної діяльності.

Як зазначили у спільному зверненні головний виконавчий директор Девід Макленнан і головний операційний директор Брайан Сайкс, минулий фінансовий рік позначився екстремальними подіями, у тому числі пандемією коронавірусу, суворими погодними умовами, збоями у торгівлі та вторгненням Росії в Україну.

Дивлячись у майбутнє, ми очікуємо постійних збоїв у наших галузях і світі. Тим не менш, ми зберігаємо оптимізм щодо того, що команда Cargill продовжуватиме шукати нові шляхи просування вперед (…) Ми неймовірно вдячні за все, що роблять наші команди, а також за постійне партнерство з нашими клієнтами, фермерами та громадами, в яких ми працюємо та живемо”, — зазначено у зверненні.

Минулого фінансового року компанія спрямувала на підтримку партнерів і місцевих спільнот $163 млн, у тому числі на гуманітарну допомогу Україні та сусуднім країнам — $40 млн.

Крім того, Фонд допомоги співробітникам Cargill (Cargill Cares Employee Disaster Relief Fund) перерахував $14 млн у 32 країни на підтримку членів команди по всьому світу, які зазнали фінансових труднощів через пандемію коронавірусу, катастрофи і природні катаклізми. Частина цих коштів була направлена на «підтримку наших співробітників в Україні, а також їхніх колег в інших країнах, які їх прихистили», йдеться у звіті.

Cargill (штаб-квартира — Міннетонка, Міннесота) — одна з найбільших глобальних агропромислових і торговельних компаній. Займається виробництвом і продажем зерна, олії, цукру, какао, яловичини, свинини, м’яса птиці, біопалива. Оперує у 70 країнах, веде торгівлю у 125 країнах світу. У бізнесах компанії задіяні 155 тис. працівників. Понад 80% акцій компанії належить сім’ям Каргілл і Макміллан.

В Україні компанія працює з 1993 року. Займається виробництвом та торгівлею зерновими та олійними, переробкою насіння соняшника та сої, випускає та продає корми для тварин. Володіє олійноекстракційним заводом у Каховці (Херсонська область), комбікормовим заводом у Львівській області, двома елеваторами у Брагинівці (Дніпропетровська область) та Куцівці (Кіровоградська область).

Cargill є інвестором зернового терміналу Neptune у морському порту «Південний». У 2015 році Cargill, компанія MV Cargo та ДП «Адміністрація морських портів України» підписали тристоронній меморандум про наміри реалізувати інвестпроект із будівництва зернового терміналу в порту «Південний» річною потужністю 5 млн тонн. У документі зафіксовано наміри Cargill придбати 51% терміналу. Урочисте відкриття терміналу Neptune відбулося 6 вересня 2019 року. В офіційній церемонії відкриття взяли участь керівники компанії Cargill.

Як повідомив голова правління та генеральний директор Cargill Inc. Девід Макленнан на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі в січні 2020 року, Cargill інвестувала в Україну понад $0,5 млрд.

Макленнан є членом Національної інвестиційної ради за Президента України.
 

Ще на цю тему