На Харківщині загарбники змушують підприємців купувати «дозвіл» на свою діяльність

11:00 09.08.2022

На Харківщині загарбники вимагають від підприємців купувати «дозвіл» на свою діяльність за 30 тис. рублів, за ним потрібно їхати в тимчасово захоплене місто Куп’янськ.

Про це повідомила в Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Окупаційна влада вирішила налагодити діалог з жителями і проводити щотижневі зустрічі. Основний меседж, який намагалася донести «влада» в особі колаборантів Сергія Агаркова та Ігоря Познанського, - необхідність місцевим підприємцям терміново оформити дозвіл (патент) на ведення своєї діяльності. Придбати його можна в Куп’янську за 30 тисяч рублів», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що бажаючих платити за «дозвіл» невідомо кому і невідомо за що вкрай мало, тому окупанти вдаються до тиску на підприємців.

За даними селищної ради, на зустрічі з самопроголошеними керівниками громади мешканці, своєю чергою, ставили запитання стосовно соціально-побутових проблем.

«Після численних спроб домогтися конкретної відповіді замість абстрактних обіцянок присутні мешканці громади висловили своє невдоволення, а частина зі словами «голодранці ви!» залишила місце зібрання», - зазначили в селищній раді.

Зазначається, що серед відчутних результатів діяльності окупаційної влади на Борівщині – перефарбування в синьо-червоно-білі кольори електричних стовпів, стел на в’їздах в населені пункти та інших вуличних об’єктів; розміщення плакатів «Мы с россией – один народ» та одноразова виплата по 10 тисяч рублів певним категоріям громадян в обмін на їхні персональні дані з фото.

Як повідомлялося, за даними Харківської ОВА, третина області тимчасово захоплена військами рф. Найскладнішою є ситуація в місті Ізюм, де через значні руйнування інфраструктури не надаються комунальні послуги. В Балаклії ворожі війська намагаються унеможливити пересування людей та скоротити їхнє спілкування між собою, бо невдоволення загарбницьким режимом тільки зростає. У Вовчанську на території одного з промислових підприємств загарбники влаштували концтабір.

Ще на цю тему