Ракети для HIMARS і NASAMS: США надали Україні новий пакет допомоги на $1 мільярд

09:20 09.08.2022

Уряд Сполучених Штатів оголосив про виділення Україні $1 млрд у якості оборонної допомоги, яка включатиме, в тому числі, ракети для систем HIMARS, боєприпаси калібру 155 мм та 120 мм, ракети для систем ППО NASAMS, інше озброєння і техніку.

Про це заявив у понеділок під час спеціального брифінгу заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кол, передає власний кореспондент Укрінформ.

«Сьогодні президент Байден розпорядився про виділення 18-го пакету фінансування за президентськими повноваженнями (Presidential Drawdown – ред.) на додаткову суму $1 мільярд з фонду озброєння і техніки Міністерства оборони США», - сказав представник Пентагону.

За його словами, нинішній транш оборонної допомоги забезпечує передачу ЗСУ «значної кількості» додаткового обладнання, озброєння і техніки, яку українці ефективно використовували на полі бою.

Новий пакет включає, зокрема, додаткові ракети для систем HIMARS; 75 тисяч снарядів для гаубиць калібру 155 мм; 20 мінометних систем калібру 120 мм та 20 тисяч боєприпасів для них; ракети для систем протиповітряної оборони NASAMS; 1 тисячу «Джавелінів» та сотні протитанкових систем AT-4; 50 броньованих медичних автомобілів; вибухівку C-4 й підривне обладнання; медичне обладнання включно з індивідуальними пакетами допомоги.

Заступник глави Пентагону запевнив, що Сполучені Штати продовжать оборонну підтримку України, яка протистоїть неспровокованому збройному вторгненню росії.

Як повідомляв Укрінформ, попередній пакет оборонної допомоги Україні на суму $550 мільйонів США виділили минулого понеділка. Він включав додаткові ракети для систем HIMARS, а також артилерійські снаряди, що, як підкреслили у Вашингтоні, «мають суттєвий вплив на полі бою».

Ще на цю тему