В МАГАТЕ виразили стурбованість щодо обстрілів на Запорізькій АЕС

11:30 07.08.2022

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі виразив стурбованість щодо ситуації на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє УНН з посиланням на портал відомства.

«Я надзвичайно стурбований обстрілом найбільшої в Європі атомної електростанції, який підкреслює дуже реальний ризик ядерної катастрофи, яка може загрожувати здоров’ю населення та навколишньому середовищу в Україні та за її межами», – заявив Рафаель Маріано Гроссі.

У своїй заяві він, що військові дії, які ставлять під загрозу безпеку Запорізької атомної електростанції, є абсолютно неприйнятними, і їх необхідно уникати за будь-яку ціну.

«Я рішуче і терміново закликаю всі сторони проявляти максимальну стриманість поблизу цього важливого ядерного об’єкта з його шістьма реакторами. І я засуджую будь-які насильницькі дії, які здійснюються на Запорізькій атомній електростанції чи поблизу неї, чи проти її персоналу», – підкреслив очільник МАГАТЕ.

Гроссі зазначив за для того, щоб запобігти виходу ситуації з-під контролю, присутність МАГАТЕ для надання технічної підтримки ядерної безпеки має першочергове значення. Він додав, що МАГАТЕ створило місію у допомозі стабілізувати ситуацію з ядерною безпекою на ЗАЕС.

«Я не здамся. Я буду продовжувати наполягати – і наполягати знову – на тому, щоб ця місія МАГАТЕ нарешті відбулася», – додав Гроссі.

Теми:

Ще на цю тему