На окупованій Луганщині загарбники роздають повістки на ринках та у магазинах

16:40 05.08.2022

На окупованій території Луганської області загарбники активізували насильницьку мобілізацію, до цього долучають керівників відділів кадрів підприємств і вчителів.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Полювання на чоловіків призовного віку на окупованій у 2014 році території Луганщини триває вже кілька місяців. Спочатку тим, в кого були гроші, вдавалося відкупитися від вірної смерті. Потім за ними ж приходили, але вже із «фсб». Згодом почали зникати чоловіки у захоплених нещодавно містах та селах", - зазначив очільник ОВА.


За його словами, повістки роздають у місцях скупчення людей, зокрема на ринках та в магазинах, а також під час громадських робіт із розбирання завалів.

Гайдай зауважив, що до мобілізації окупанти залучають "усіх, кого можна". Зокрема, у Ровеньках повістки змушують носити вчителів, відкликаючи їх із відпустки. "Навіть зафіксований випадок нападу на вчительку після її намагання вручити «листок щастя»", - зазначив очільник ОВА.

За його даними, у Брянці, «мера» якої «перекинули» керувати Сєвєродонецьком, за тиждень мобілізували близько 300 осіб – людей розшукували на вулицях, зупинках, громадському транспорті. Аналогічна ситуація й у Кадіївці.

Водночас в окупованому Луганську проводять бесіди із керівниками відділів кадрів підприємств, вимагають списки робітників чоловічої статі, зобов’язали для початку призвати по 10 осіб, зазначив Гайдай.

Ще на цю тему