Ворог отримує інформацію про військові об’єкти через російські застосунки - МВС

14:20 01.08.2022

Через російські застосунки ворог може отримувати інформацію про розташування військових об’єктів, критичної інфраструктури або схиляти громадян несвідомо допомагати загарбникам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ у Телеграмі.

«Кіберполіція попереджає про небезпеку використання мобільних застосунків, розроблених спецслужбами рф. Через ворожі застосунки ворог у формі гри отримує від користувачів інформацію про розташування військових об’єктів, критичної інфраструктури або схиляє громадян несвідомо допомагати окупантам», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що насамперед користувача має насторожити, якщо у додатку пропонується здійснювати фотофіксацію місцевості, ділитися геолокацією чи нанести «малюнок» на асфальті.

У МВС рекомендують для безпечного користування онлайн-застосунками завантажувати їх лише з офіційних джерел – App Store, Google Play, Galaxy Store, AppGallery та ін.

Водночас фахівці радять перевірити усі доступні дані, такі як інформація про розробників, доступи, які додаток вимагає при встановленні, відгуки користувачів.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну кіберполіція викрила майже 500 осіб, причетних до онлайн-шахрайства.

Ще на цю тему