На «Армію дронів» для ЗСУ вже зібрали понад ₴600 мільйонів

11:30 30.07.2022

В рамках проєкту «Армія дронів», який стартував на платформі United24, вже вдалось зібрати понад 600 мільйонів гривень для закупівлі безпілотників для ЗСУ.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час поїздки на навчальну базу операторів «Армії дронів» – школу «Дронаріум», передає кореспондент Укрінформ.

«Наше завдання – забезпечити армію такою кількістю дронів, щоб їх вистачало на кожній лінії спротиву і захисту. На сьогодні ми вже зібрали більше 600 мільйонів гривень на ці проєкти, а також законтрактувались щодо постачання великих партій відповідної техніки», - зазначив він.

За словами очільника Мінцифри, міністерство продовжує збирати кошти на безпілотники, аби системно купувати та розповсюджувати їх по усій лінії фронту.

Федоров додав, що також допомога надається школам, де військові навчаються керувати дронами, відпрацьовують польотні завдання, навички маскування та розробляють тактику.

«Армія дронів» - це не тільки збір коштів, а й навчання фахівців. Ми зараз акумулюймо кошти, щоб допомагати школам і фінансово, і усім необхідним обладнанням», - додав міністр.

Ще на цю тему