Консульства у Німеччині попередили українців про проблеми до кінця серпня та черги з вересня

16:00 06.07.2022

З 1 вересня за рішенням посольства всі консульські установи в Німеччині надаватимуть спеціальні послуги для українців, які шукають захисту від війни, у режимі «живої черги».

Про це повідомило генеральне консульство України у Мюнхені, пише Європейська правда.

Зокрема, режим «живої черги» стосуватиметься таких послуг, як продовження терміну дії закордонного паспорта та внесення даних про дітей до закордонного паспорта одного з батьків.

У генконсульстві пояснили, що режим "живої черги" вводиться від початку осені, оскільки до кінця серпня заброньовано терміни на зазначені дії.

Наголошується, що інші стандартні консульські послуги - оформлення закордонного паспорта, нотаріальні дії, питання громадянства тощо - будуть, як і раніше, надаватися за онлайн-бронюваннями.

Генконсульство закликало громадян "утриматися від оціночних суджень стосовно зазначених обставин", оскільки, за його словами, рішення щодо режиму роботи генконсульства ними "виконуються, а не приймаються". 

Також з 1 вересня буде припинено "довідок про ідентифікацію", яке було вимушеним тимчасовим заходом. 

"Вкотре наголошуємо, що консульство працює в умовах воєнного часу: прийом громадян ведеться у дві зміни замість визначених годин роботи, у т.ч. у святкові дні. Ми працюємо на межі, а часто - поза межею своїх ресурсів. 

Попри це, попит на консульські послуги продовжує значно перевищувати наші технічні і людські можливості, що призводить до нестачі вільних слотів для бронювань, а з вересня стане причиною довгих черг і, вірогідно, неспроможності прийняти всіх бажаючих, оскільки наша щоденна пропускна здатність є обмеженою. Це - об’єктивна реальність, у якій нам доводиться працювати, а вам – користуватися нашими послугами. Сподіваємося на розуміння та взаємну повагу", – йдеться у повідомленні генконсульства.

Теми:

Ще на цю тему