До Греції для боротьби з потенційними пожежами прибули перші іноземні пожежники

20:00 03.07.2022

Кілька десятків румунських і болгарських пожежників зайняли свої пости в Греції в суботу – 2 липня.

Це перші представники європейських сил, які були направлені в країну для забезпечення підтримки на випадок великих лісових пожеж протягом літа, пише Європейська правда, посилаясь на Reuters.

Понад 200 пожежників і обладнання з Болгарії, Франції, Німеччини, Румунії, Норвегії та Фінляндії будуть зберігати готовність протягом найспекотніших місяців липня та серпня в Греції, де хвиля лісових пожеж спричинила спустошення минулого літа.

Група з 28 румунських пожежників з вісьмома автомобілями та 16 пожежників з Болгарії з чотирма автомобілями першими прибули для двомісячної місії, яка фінансується та координується в рамках механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

«Ми дуже вдячні вам за те, що ви прибули, щоб допомогти нам протягом важкого для нашої країни літа, і за те, що ви довели, що європейська солідарність — це не просто теоретично, а реально», — сказав у суботу міністр цивільного захисту Греції Христос Стіліанідес, вітаючи членів місії.

«Коли стане важко, ви будете пліч-о-пліч з нашими грецькими пожежниками, щоб ми могли рятувати життя та майно» - додав він.

Лісові пожежі минулого літа спустошили 121 000 гектарів лісів і чагарників у різних частинах Греції, країна пережила найсильнішу спеку за 30 років.

Після різкої критики щодо реагування на пожежі грецький уряд створив нове міністерство цивільного захисту та пообіцяв посилити протипожежний потенціал.

Під час найгіршої лісової пожежі в Греції влітку 2018 року 102 людини загинули, коли вогонь охопив приморське місто Маті та прилеглі райони поблизу Афін.
 

Теми:

Ще на цю тему