В Мелітополі окупанти хочуть створити реєстр із особистими даними жителів — мер

09:00 29.06.2022

В окупованому Мелітополі Запорізької області російські загарбники продовжують проводити перепис населення та хочуть створити реєстр із особистими даними жителів міста, включаючи інформацію про їхнє майно.

Як пише ZN.UA, про це повідомив мер окупованого міста Іван Федоров.

За його словами, тиждень тому з'явилися псевдо-анкети, за матеріалами яких зараз проводиться опитування - і телефоном, і методом квартирного обходу.

«Вони збирають усі дані. Причому почали збирати не лише дані про прізвище, ім'я, по батькові та місце проживання, а й про те, яке майно перебуває у власності, які автомобілі. Тобто вони займаються упорядкуванням нових реєстрів, розуміючи, що до наших у них ніколи не буде доступу", - розповів Федоров в ефірі національного телемарафону.

При цьому міський голова наголосив, що найскладнішою залишається ситуація в освітніх закладах Мелітополя, тому що "рашисти вже другий місяць намагаються запустити школи та дитячі садки за якоюсь незрозумілою програмою". Водночас містяни відмовляються віддавати дітей на навчання до таких "псевдо-шкіл", на що отримують погрози від російських окупантів, що інакше їх позбавлятимуть батьківських прав.

Російські окупанти виступають із пропозиціями запровадити на тимчасово захоплених територіях України смертну кару, щоб залякати місцеве населення та зупинити спротив. Зокрема, за чотири місяці росіяни викрали понад 500 людей, однак спротив лише зростає.
 

Ще на цю тему