Країни G7 візьмуть зобов'язання безстроково підтримувати Україну - Bloomberg

08:00 27.06.2022

Лідери «Великої сімки» хочуть узяти на себе зобов'язання надавати безстрокову підтримку Україні для захисту від російського вторгнення. 

Раніше деякі країни натякали, що радше хотіли б припинення вогню через переговори. Як інформує Цензор.НЕТ, про зобов'язання G7 ідеться у тексті проєкту заяви з їхнього саміту в Німеччині 26 червня, пише Bloomberg.

«Ми продовжуватимемо надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно», - наголошується у тексті проєкту заяви.

Як зазначає Bloomberg, це формулювання зокрема важливе тим, що деякі члени альянсу стурбовані затягуванням війни, а деякі, як-от Німеччина та Франція, натякнули, що вони можуть бути більш відкритими до ідеї припинення вогню через переговори.

Згідно з документом, лідери «Великої сімки» також зважують можливість використати доходи від тарифів для підтримки України.

Лідери також обговорювали, як координувати дії щодо боротьби з інфляцією та підтримувати тиск на росію. Окрім того, велися переговори стосовно розв'язання проблеми зміни клімату і щодо інфраструктури та інвестицій.
 

Ще на цю тему