На самітах G7 та НАТО лідери країн дадуть потужну відповідь російському варварству - Стефанчук

16:40 26.06.2022

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук переконаний, що на самітах "Великої сімки" (G7) та НАТО лідери країн дадуть потужну відповідь російському варварству.

Про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

"Переконаний, що і на саміті G7, що відбудеться 26-28 червня в німецькій Баварії, і на саміті НАТО – 28-30 червня в Мадриді лідери повинні надати потужну відповідь цьому варварству, що триває в часі понад 4 місяців", – зазначив Стефанчук.

Він також прокоментував сьогоднішній ранковий обстріл багатоповерхового будинку на Лук’янівці у Шевченківському районі Києва, здійснений армією російської федерації.

"Вони не тварини. Вони не орки. Вони просто ніхто. Вони не заслуговують на жодні сентименти. Всі разом і кожен окремо. Емоцію, яку вони викликають в українців та всього цивілізованого світу, більша за нелюбов, глибша за ненависть, колоритніша за непрощенство. Це тотальне нехристиянське бажання страждань та смерті всім, хто чинить це нелюдство в Україні", - наголосив Стефанчук.

Вранці 26 червня у Києві пролунали кілька вибухів. За словами мера столиці Віталія Кличка, у житловому будинку у Шевченківському районі тривають пошуково-рятувальні роботи. Під завалами є люди.

Пізніше Кличко додав, що з-під завалів обстріляного житлового будинку дістали живою семирічну дівчинку.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що через ракетний обстріл Києва було поранено п'ятеро людей.

Теми:

Ще на цю тему