Україна щомісяця нарощує експорт зерна на 50% в умовах блокади портів

15:40 26.06.2022

Для вирішення глобальної продовольчої кризи, що виникла внаслідок блокування росією портів, Україна щомісячно на 50 відсотків нарощує обсяги експорту зерна через західні кордони.

Про це Міністерство інфраструктури України з посиланням на свого очільника Олександра Кубракова повідомляє в Телеграмі.

У Мінінфраструктури заявили, що в умовах блокади українських морських портів щоденно працюють над переорієнтацією логістики на суходіл, зокрема на західні кордони України з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Молдовою.

"Ми робимо все можливе, і динаміка зараз дуже позитивна. Кожного місяця ми ростемо в обсягах експорту зерна через західні кордони майже на 50%. Якщо б не було того факту, що урожай попереднього року необхідно терміново експортувати, то ми могли б через декілька місяців вийти на нормальний середньомісячний обсяг, який ми мали раніше за допомогою портів", – наголосив голова відомства.

Як повідомлялося, у результаті бойових дій в українських портах виявилися заблокованими понад 20 млн тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН. Унаслідок цього низка вразливих країн опинилася перед загрозою голоду.

Теми:

Ще на цю тему