У ПАРЄ зареєстрували заяву щодо протидії культурному геноциду українців

09:40 24.06.2022

У Парламентській асамблеї Ради Європи зареєстрували заяву народної депутатки України Євгенії Кравчук «Протидія стиранню культурної ідентичності під час війни та миру», яка набрала необхідну кількість голосів, а також її підтримав Комітет з культури, освіти, науки та медіа ПАРЄ.

Як повідомляє сайт Міністерства культури та інформаційної політики, відтепер ця заява може перетворитися на доповідь, а потім - на резолюцію.

“Мета мого motion – не дати міжнародній спільноті "проспати" культурний геноцид українського народу. Кожен день війни – втрачені життя, кожен день війни – загроза нашій культурній ідентичності. Боремося до перемоги", – зазначила Кравчук.

Зазначається, що така заява дуже актуальна, адже саме зараз Україна бореться за власну культуру та ідентичність. Збройні конфлікти в Афганістані, Сирії, колишній Югославії, Нагірному Карабаху і тепер – в Україні наочно показують, як війни руйнують культурну спадщину, а також нищать історію й ідентичність цілих народів.

Нині в Україні росіяни бомблять та обстрілюють ракетами музеї, театри, пам’ятки архітектури, переписують підручники, нищать предмети мистецтва, викрадають музейні колекції, чинять мовні переслідування. Вони продовжують поповнювати список злочинів проти культурної ідентичності українців.

Як повідомлялося, з 20 по 24 червня у Страсбурзі проходить літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

Теми:

Ще на цю тему