Мінагрополітики України очікує до 40% скорочення урожаю

11:20 10.06.2022

Наступного року врожай в Україні може скоротитися на 40% через російське вторгнення. 

Про це 9 червня CNN повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише ZN.UA.

«Ми втратили 25% орних площ. З погляду обсягів, звичайно, це більше. Ми припускаємо, що врожай буде приблизно на 35% менший, ніж у попередні роки, тобто приблизно на 30 мільйонів тонн менше, на 35-40% менше, майже половина врожаю попереднього року», – сказав Висоцький.

Він сказав, що, за оцінками, щонайменше 500 тис. тонн зерна було вкрадено Росією на територіях, контрольованих російськими військами.

Також спростував заяву міністра закордонних справ Сєргєя Лаврова про те, що Україна може вільно експортувати свою сільгосппродукцію і для цього повинна розмінувати свої порти.

«Це неправда. Проблема в російських військових суднах, а не в Україні. Поки що вони не дозволяють безпечно справді тримати цивільні судна, щоб вони входили та виходили з українських портів», – сказав Тарас Висоцький, зазначивши, що поки Україна не отримає гарантій безпеки міжнародних партнерів, продовольство не може виїхати з портів.
 

Ще на цю тему