В Україні відкрили справу про вивезення росіянами вкраденого зерна через Крим

19:20 02.06.2022

Прокуратура розпочала справу про вивезення викраденого російською федерацією українського зерна через тимчасово окупований Крим.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження за фактами порушення російськими суднами порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму та виїзду з неї з метою перевезення награбованого українського зерна (ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, кілька суден під прапором рф здійснюють незаконне ввезення на окуповану територію півострова викраденого з Херсонської та Запорізької областей зерна. Надалі окупанти переправляють його через закриті морські порти півострова Крим до третіх країн", - ідеться у повідомленні.

З липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території Криму і Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

"Заходження суден під іноземним прапором до закритих морських портів Криму правоохоронні органи автономії кваліфікують як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден", - наголосили у прокуратурі.
 

Ще на цю тему