Кличко у Давосі розповів, скільки лиха накоїла росія у Києві

09:40 27.05.2022

Київський міський голова Віталій Кличко під час спеціальної панелі "Київ після наступу" на Всесвітньому економічному форумі у Давосі розповів про війну в Україні, спричинені росіянами жертви і руйнування, а також закликав допомагати українцям.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Важко розповідати про це тут, у Давосі, у такій сонячній та мирній атмосфері. Важко зрозуміти та відчути ту атмосферу серед людей, які в одну мить залишились без даху над головою, втратили майбутнє, втратили друзів, родичів, батьків. Важко передати той запах тіл (убитих - ред.) на вулицях", - зазначив Кличко.

Він висловив переконання, що росія не полішає планів захоплення столиці, та вказав на те, що загарбники завдають ударів по інфраструктурі та логістичних центрах, а також по житлових будинках – руйнувань зазнали щонайменше 220 таких будівель у Києві. Загалом агресор убив 120 киян, понад 300 дістали поранення. Щонайменше 16 дітей потрапили у критичному стані в лікарні, четверо з них померли.

"Щодня у Києві ми чуємо по кілька разів сирени – попередження про те, що треба негайно йти у бомбосховища. Деякі люди провели місяці під землею. І навіть зараз ніхто не є в безпеці. Щомиті може пролунати сирена й ударити ракета", - заявив Кличко, продемонструвавши присутнім звук, яку кияни чують щодня по декілька разів.

За його словами, до війни у столиці мешкали близько 3,5 млн людей, зараз – близько 2,5 млн.

Міський голова також розповів про катастрофічну ситуацію у містах-супутниках столиці – Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці, де руйнувань зазнали 90% будинків.

Кличко закликав міжнародну спільноту допомогти України вистояти та перемогти у розв’язаній росією війні. "Ми захищаємо не лише наші сім’ї та наших дітей. Ми захищаємо також і вас… Ця війна несе загрозу кожному на Європейському континенті і загалом у світі", - заявив він.

Теми:

Ще на цю тему