В Угорщині оголосили надзвичайний стан «через війну в Україні»

08:00 25.05.2022

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про введення надзвичайного стану на території своєї держави з опівночі 25 травня у зв’язку з війною в Україні та можливою економічною кризою, спричиненою нею. 

Про це він заявив у зверненні у Facebook, пише ZN.UA з посиланням на Hirado.

Прем’єр зазначив, що російсько-українська війна «становить постійну загрозу для Угорщини», а також загрожує енергопостачанню й фінансовій безпеці держави. 

Орбан наголосив, що бойові дії та санкції Євросоюзу проти Росії «призвели до величезного економічного потрясіння та різкого зростання цін». За його словами, «світ перебуває на порозі економічної кризи». 

Прем’єр повторив, що Угорщина повинна залишатися осторонь війни РФ проти України й захищати фінансову безпеку власних громадян. Це, як він зазначив, вимагає простору для маневру та негайних дій.

«Уряд оголошує воєнний стан сьогодні з опівночі, реалізуючи своє право згідно з Основним законом. Як і надзвичайний стан, введений під час епідемії, це дозволить уряду негайно реагувати та захищати Угорщину й угорський народ усіма можливими засобами», — підсумував Орбан.

Перші рішення уряду будуть оголошені 25 травня.
 

Теми:

Ще на цю тему