Українське Дунайське пароплавство  продало потужності для перевезення зерна за кордон з портів Рені та Ізмаїл

16:00 21.05.2022

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» реалізувало на «англійському аукціоні» через електронний майданчик Prozorro.Sale послуги з перевезення зернових вантажів власним флотом з українських портів Рені та Ізмаїл на Дунаї.

Торги відбулися у п’ятницю, 20 травня. Продано всі 12 виставлених лотів: 6 — з Рені та 6 — з Ізмаїлу, пише видання Порти України.

Учасниками торгів були від 8 до 13 компаній, залежно від лоту. У ході торгів кожна компанія могла зробити три підвищення ставки. У ході напружених торгів по кожному лоту було виявлено переможця.

Середня ставка переможців (у перерахунку на 1 тонну важкого зерна) піднялася більш ніж удвічі порівняно зі стартовою: у перевезеннях із Рені — до €76 зі стартової €34, з Ізмаїлу — до €87 зі стартової €36.

У середині травня ПрАТ «УДП» виставило на «англійський аукціон» (торги за відкритою процедурою) потужності для вивезення зерна з українських портів до порту Констанца в Румунії. В обох випадках — як зі стартом в Ізмаїлі, так і в Рені — в якості альтернативи пропонується доправити зерно у складі баржо-буксирного каравану силами перевізника до портів Сілістра або Русе у Болгарії.

Загалом у виконанні замовлення виділено дванадцять плавзасобів — шість з Ізмаїла та стільки ж із Рені. Мінімальний обсяг вантажного трюму баржі складає 2 тис. кубометрів, а обсяг вантажу не повинен перевищувати 1,5 тис. тонн.

В.о. генерального директора Дмитро Москаленко розповів в інтерв’ю «Портам України», що частка зернових у перевалці портів Рені та Ізмаїл зросла з 12% до 81% з початку року.
 

Ще на цю тему