росіяни вже підтверджують свої втрати на Зміїному

14:20 20.05.2022

Кораблі рф продовжують блокувати торговельні порти України, і лише зараз, коли в росії ховають убитих моряків, почали підтверджувати втрати живої сили і техніки в районі острова Зміїний.

Про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Одесу та область в ніч проти 20 травня не обстрілювали. Але кораблі чф продовжують блокувати порти Великої Одеси, блокуючи експорт зерна з України й створюють штучну продовольчу кризу у світі. Проблему можна вирішити одним шляхом – знищити ворожий флот», - зазначив Братчук.

За його словами, у росії лише зараз, коли доводиться ховати загиблих моряків, почали підтверджувати втрати живої сили і техніки в районі острова Зміїний.

Читайте також: Загарбники готують додаткові рубежі оборони на півдні України
На території регіону, зауважив речник ОВА, триває контрдиверсійна спецоперація, затриманих громадян перевіряють на причетність до диверсійно-розвідувальних груп ворога.

За даними оперативного командування «Південь», корабельне угруповання чф не залишає спроб закріпитися на острові Зміїний, проте штормова погода не дає змоги доставити на острів військову техніку, змушує триматися ближче до пунктів базування у тимчасово окупованому Криму.

За минулу добу підрозділами ЗСУ на півдні України здійснено більше 90 обстрілів позицій ворога, знищено 40 рашистів, 2 танки Т-72, самохідну артустановку та гаубицу, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», ЗРК «ТОР», броньовану та автотехніку і склад боєприпасів.

Як повідомлялося, підрозділи ЗСУ знищили поблизу Зміїного три російські катери, пошкодили судно «Всеволод Бобров» і декілька одиниць військової техніки - на острові.

Ще на цю тему